Privacy- en cookiebeleid

Introductie

Dit privacy- en cookiebeleid zet uiteen welke persoonsgegevens wij verzamelen en wat wij met cookies doen. EV Database hanteert een beleid waarin getracht wordt alleen het absolute minimum aan persoonsgegevens te verzamelen en tracking waar mogelijk tegen te gaan. Onderdeel van dat beleid is om daarbij zo min mogelijk cookies te gebruiken.

Je kunt hieronder uitgebreid lezen wat wij aan data verzamelen en wat wij hiermee doen. Kort samengevat verzamelen we bij het gebruik van de EVDB geen persoonsgegevens en plaatsen we alleen cookies om statistieken te verzamelen en advertenties te tonen. Hierbij is het gebruik van cookies helaas noodzakelijk, maar zonder deze diensten kan het project niet bestaan.

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens worden verzameld?

EV Database verzamelt en verwerkt geen persoonsgegevens bij het gebruik van de website. Wij hebben bovendien geen integratie met enige social media om ongemerkte tracking te voorkomen.

Actief verstrekte persoonsgegevens

Alleen wanneer je een contactformulier invult of op een andere manier met ons in contact treedt ontvangen wij de volgende gegevens:

  • Naam (kan anoniem zijn)
  • Emailadres
  • Eventuele persoonsgegevens in inhoud van bericht

Delen van persoonsgegevens

Wij delen persoonsgegevens niet met derden tenzij dit volgt uit een wettelijke verplichting, een rechterlijk verzoek of indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou.

Beveiliging van persoonsgegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of een andere vorm van onrechtmatige verwerking.

Bewaartermijn

Wij zullen persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doelen waarvoor de persoonsgegevens verzameld zijn, tenzij wettelijke bepalingen anders bepalen.

Jonger dan 16 jaar

EV Database heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@ev-database.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Cookies

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Onder de term cookies kunnen ook scripts, tags en beacons vallen. We proberen het inzetten van cookies en aanverwante technieken tot een absoluut minimum te beperken.

Het gebruik van cookies is veilig. Een cookie slaat niet jouw naam, adres, e-mailadres, of leeftijd op, maar wel je IP-adres, MAC-nummer en/of een andere identifier van een apparaat en de regio waar je je bevindt. Daarnaast onthouden cookies onder andere jouw voorkeuren, instellingen en jouw interesses op basis van jouw surfgedrag op onze websites.

Met cookies optimaliseren wij de werking van onze websites. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Zo kunnen wij de verrichtingen van onze bezoekers op onze websites registreren en kunnen we de website evalueren en verbeteren, zodat deze beter aansluit bij jouw wensen.

Welke cookies gebruiken we?

Wij gebruiken cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we onze website kunnen optimaliseren en advertenties kunnen aanbieden.

1. Functionele cookies
Noodzakelijke cookies: om naar behoren te kunnen surfen door de site, maken we soms gebruik van cookies. Je pc onthoudt hierbij instellingen die je zelf aangepast hebt en het juiste gebruik van onze website mogelijk maken.

2. Cookies voor statistieken
Bij EV Database maken wij gebruik van een web analytics pakket (Google Analytics) om het verkeer op onze website te analyseren. Denk hierbij aan welke pagina's bezocht worden, met welke browser dit gebeurt en of dit op een desktop of mobiel apparaat gebeurt. Op basis daarvan kunnen we onze site verbeteren. Deze gegevens worden anoniem opgeslagen en zijn dus niet te herleiden naar wie je bent. Ze worden alleen gebruikt om je bezoek aan onze site te analyseren.

3. Cookies voor advertenties
Onze website laat op bepaalde plekken advertenties zien. Deze advertenties zijn noodzakelijk om de EV Database mogelijk te maken. Deze advertenties kunnen gebruik maken van diverse soorten cookies en worden door derden op onze website geplaatst.

Adverteerders kunnen externe cookies plaatsen om inzicht te verkrijgen in jouw interessegebieden, zodat ze gericht een advertentie kunnen plaatsen. Ook wordt zo voorkomen dat je telkens dezelfde advertenties krijgt te zien.

Als dergelijke cookies niet worden gebruikt zie je nog steeds advertenties. Er kunnen ook advertenties getoond worden die géén gebruik maken van cookies. Deze advertenties kunnen bijvoorbeeld aangepast zijn aan de inhoud van de website.

Cookies verwijderen

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Algemeen

Je rechten

Je hebt het recht ons te verzoeken om:

  • inzage te geven in uw persoonsgegevens
  • deze te laten aanvullen, corrigeren of verwijderen
  • bezwaar te maken tegen de verwerkingen van uw persoonsgegevens
  • verwerking van uw persoonsgegevens te beperken
  • uw persoonsgegevens door te geven aan uzelf of een derde

Wij zullen je zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen een maand na ontvangst van uw verzoek, informatie verstrekken over de acties die wij hebben ondernomen naar aanleiding van uw verzoek. Deze termijn kunnen wij met twee maanden verlengen in verband met de complexiteit van je verzoek of het aantal verzoeken dat wij krijgen.

Je hebt op elk moment het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Je hebt het recht om niet te worden onderworpen aan uitsluitend geautomatiseerde besluitvorming. Wij nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor personen.

Aanpassing privacy- en cookiebeleid

Wij passen deze privacy- en cookieverklaring van tijd tot tijd aan. Wij wijzigen het privacy- en cookiebeleid zonder waarschuwing vooraf. De laatste versie is te vinden via https://ev-database.nl/privacy-cookies-statement.

Contact

Voor vragen naar aanleiding van dit privacy- en cookiebeleid of als je een klacht wilt uiten of verzoek wilt indienen, dan horen wij dit graag. Je kunt contact opnemen via info@ev-database.nl of via het contactformulier.