Lancering van EV Database Blog

Vanaf vandaag is het zover: de EV Database Blog is live! Het doel van dit blog is om onze gebruikers van extra informatie en achtergronden rondom elektrische voertuigen te voorzien. We zullen de waarde van het blog de aankomende maanden uitvoerig testen en, als het een succes is, verder uitbreiden.

In dit eerste artikel vind je een paar vragen en antwoorden rondom het nieuwe blog.

Waarom een blog?

De EVDB is inmiddels iets langer dan een jaar online. In dat jaar is er een enorme groei in het aantal gebruikers geweest. We ontvangen de laatste tijd dan ook veel uiteenlopende vragen over elektrische auto’s. Denk hierbij aan vragen over de actieradius en het verbuik van een EV, maar ook vragen over opladen, leasen en toekomstige modellen komen veel voor. Daarnaast ontvangen we veel suggesties van onze gebruikers. In plaats van deze vragen en suggesties alleen per email te behandelen gaan we dat dus nu ook op dit blog doen.

Welke onderwerpen worden behandeld?

Voorlopig ligt de focus van het blog op artikelen die rechtstreeks met de EVDB te maken hebben. Denk hierbij aan nieuwe voertuigen die we hebben toegevoegd, een artikel over hoe we de praktische actieradius bepalen of een stuk over de diverse financiële berekeningen in de database. Ook nieuwe functionaliteiten van de database en de website zullen we uiteraard behandelen. Naast het directe nieuws rondom de EVDB zullen op het blog ook belangrijke trends en ontwikkelingen rondom de elektrische auto van analyses en achtergrondinformatie voorzien worden.

Hoe vaak komen er artikelen beschikbaar?

In tegenstelling tot diverse andere blogs rondom elektrisch rijden en de elektrische auto zijn wij geen actualiteitenblog. Dat betekent dus dat op dit blog geen dagelijks nieuws te vinden zal zijn. Het streven is om minimaal wekelijks een artikel te publiceren.

Is het mogelijk om op artikelen te reageren?

We zullen hiermee gaan experimenteren. Het is niet de bedoeling dat dit blog vol komt te staan met (verkapte) reclames, scheldpartijen of andere ongewenste teksten. Het beheren van commentaren op een blog is echter tijdrovend werk. Per artikel zal getest worden of commentaren een toegevoegde waarde hebben voor de lezers en of dit goed beheersbaar is. Voor direct contact met EVDB kun je altijd mailen naar info@ev-database.nl.