UPDATE: EV Database v4.0

Na veel voorbereidingswerk is het vandaag dan eindelijk zo ver: de Duitse versie van de EV Database is gelanceerd!

Het gehele platform is vertaald in het Duits, alle relevante lokale regelgeving is toegepast en de lokale prijzen en beschikbaarheid worden vanaf nu actief bijgehouden.

Naast de lancering van onze Duitse website is ook het achterliggende platform flink verbeterd. Er zijn talloze kleine aanpassingen en optimalisaties gedaan. Ook is er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe API voor de afnemers van onze data.

De belangrijkste toevoegingen op de Nederlandse zijn een overzicht van de laadkosten en een uitbreiding van de informatie rondom de bijtelling.

Voor zowel thuis, openbaar als snelladen staan nu bij alle voertuigen een kostenindicatie. Dit maakt het makkelijker om een beeld van de energiekosten te krijgen en om dit eventueel te vergelijken met een andere auto.

Er is een losse sectie ‘Bijtelling Overzicht’ toegevoegd. Hierin staat uitgebreidere informatie over de bijtellingsregels die vorig jaar, dit jaar en de aankomende jaren voor een specifiek voertuig gelden.

Release Notes 4.0

 • Introductie van kostenindicatie voor thuis, publiek en snelladen
 • Uitbreiding ‘Bijtelling Overzicht’ (terug en vooruit kijken)
 • Duitse versie van EV Database
 • Nieuwe API voor afnemers van data
 • Uitbreiding onderliggend platform
 • Layouts aangepast voor betere weergave op mobiele apparaten
 • Diverse bugs opgelost

Voor ideeën en eventuele correcties kan het contactformulier gebruikt worden.

UPDATE: EV Database v3.1

De afgelopen maanden is er veel aandacht besteed aan het onderliggende platform van EV Database. Het platform is verder uitgebreid en bovendien stabieler en sneller gemaakt. Deze verbeteringen staan een hele nieuwe reeks aan functionaliteiten toe. Enkele daarvan zijn inmiddels in productie genomen, andere zullen in de aankomende periode volgen.

Een voorbeeld zijn de modules rondom snelladen. Voor voertuigen waarvoor deze data beschikbaar is, wordt vanaf nu een snellaadcurve gebruikt om de snellaad specificaties te bepalen.

Snelladen zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in het dagelijks gebruik van EV’s. In samenwerking met Fastned geven we vanaf nu voor diverse voertuigen de daadwerkelijke laadcurve weer en baseren we onze informatie rondom snelladen op deze curve.

Voor voertuigen waarvoor een laadcurve niet beschikbaar is, zijn nieuwe modellen ontworpen die een beter inzicht geven in het effect van snelladen op hogere vermogens.

De snellaadcurves en nieuwe modellen rondom snelladen zijn nu actief.

Release Notes 3.1

 • Introductie van snellaadcurves, in samenwerking met Fastned
 • Nieuwe modellen rondom snelladen: accurater, met name bij hoge laadvermogens
 • Losse laadtabel bij voertuigen die zowel CCS als via Tesla Supercharger kunnen laden
 • Uitbreiding onderliggend platform
 • Layouts aangepast voor betere weergave op mobiele apparaten
 • Diverse kleine bugs opgelost

Voor ideeën en eventuele bugs kan het contactformulier gebruikt worden.

UPDATE: EV Database 3.0

Een nieuw jaar, een nieuwe release van de EV Database! Versie 3 is een uitgebreide update met veel nieuwe velden en verbeteringen. Bovendien nemen we afscheid van de PHEV.
Verder lezen

UPDATE: EV Database 2.4

Vandaag is de EV Database bijgewerkt naar versie 2.4. Deze versie is een kleine update na de volledig herontwikkeling uit versie 2.0. De nieuwe versie is geoptimaliseerd voor snelheid, gebruiksvriendelijkheid en gebruik in meerdere regio’s. In de release notes zijn meer details te vinden.
Verder lezen

UPDATE: EV Database 2.3

Vandaag is de EV Database bijgewerkt naar versie 2.3. Deze versie is een kleine update na de volledig herontwikkeling uit versie 2.0. De nieuwe versie is geoptimaliseerd voor snelheid, gebruiksvriendelijkheid en gebruik in meerdere regio’s. In de release notes zijn meer details te vinden.
Verder lezen